VanhempainneuvostoMikä on vanhempainneuvosto ja mitä me teemme?

Tärkeänä osana koulumme kehittämistä on koulun omistava Kouluyhdistys Pestalozzi antanut vanhemmille virallisen aseman ja vaikutuskanavan koulun hallinnossa. Tätä varten perustettiin vanhempainneuvosto – tuttavallisemmin DSH vanhemmat. Vanhempainneuvosto koostuu kahdestatoista luottamusvanhemmasta, jotka on valittu kaikkien luokkien luottamusvanhemmista kahdeksi vuodeksi kerrallaan.

Vanhempainneuvostolla on yksi keskuudestaan valittu äänivaltainen jäsen koulun johtokunnassa.

Vanhempainneuvoston keskeisin tehtävä on edistää oppilaiden, vanhempien, opettajien ja koulun johdon välistä kanssakäymistä. Vaikutamme koulun kehittämiseen ottamalla kantaa ajankohtaisiin, koko koulua koskeviin aiheisiin sekä tuomalla kehitysehdotuksia koulun johtokuntaan. Vanhempainneuvosto myös edistää koulumme yhteistyötä muiden koulujen vanhempainyhdistysten kanssa.

Aktiviteettimme lokakuussa:

- Keskusteluja koulun johdon kanssa
- Tapaaminen alakoulun uuden rehtorin kanssa
- Seuraavista aiheista käytiin vuoropuhelua:
* Grilli-ilta ekaluokkalaisille ja näiden vanhemmille
* Peruskoulun ja yläasteen oppimisen tuki
* Iltapäiväkerhon uudelleenjärjestely / Harrastekerhojen tarjonta
* Luottamusvanhemmille jaettavan infolapun työstäminen
* Tuleviin kokouksiin kutsuttavista päätettiin


Miten voit osallistua ja miten meidät tavoittaa?

Hyvä tiedonkulku on kaiken kehittämisen perusta. Siksi paras tapa vaikuttaa on kertoa meille ajatuksia, ideoita ja huomiota, olivatpa ne sitten pieniä tai suuria. Me tarvitsemme sinun näkemystäsi ja kokemustasi ajankohtaisen kokonaiskuvan muodostamiseen ja parhaiden kehitysideoiden löytämiseen. Me olemme sinun ja muiden vanhempien näkemyksiä kokoava ja niitä eteenpäin jalostava kanava!

Vastaavasti kerromme teille tasaisin väliajoin, mihin suuntaan asiat kehittyvät koulun johtokunnassa. Tätä varten kannattaa liittyä vanhempien Facebook-ryhmään:  https://www.facebook.com/groups/DSHeltern/

Lisäksi lähetämme tiedotteita luokkien luottamusvanhemmille, jotka välittävät ne eteenpäin luokissa. Yhteystiedot: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.