Koulun keittiö

Koulun keittiö

Olemme koulun oma keittiö. Valmistamme ruoan itse, lukuun ottamatta kappaleruokia (esim. lihapullat, leivitetyt kalaleikkeet). Ruoanvalmistuksessa käytämme raaka-aineita jotka eivät sisällä natriumglutamaattia (E621).

 



Koululounas on monipuolinen, vaihteleva ja ravitsemuksellisesti täysipainoinen. Lounaalla on tarjolla ateriakokonaisuus, joka sisältää lämpimän pääruoan, 2-3 salaattia/raastetta/tuorepalaa, ruokajuomia, leipää ja margariinia. Lisäkkeenä tarjoamme kuoripäällisiä perunoita, tummaa/täysjyväpastaa ja -riisiä.

Kuulumme "Portaat luomuun"-valmennusohjelmaan ja olemme saavuttanut ohjelmassa tason 4 (tasot 1-5). Keittiömme on sitoutunut edistämään kestävää kehitystä omassa toiminnassaan sekä käyttämään luomutuotteita säännöllisesti. Ruokasalin seinästä on luettavissa luettelo käyttämistämme luomutuotteista.

Erityisruokavaliot ilmoitetaan terveydenhoitajalle. Hänen kauttaan tulee ruokavaliokortti keittiöön. Erityisruokavaliot tarjotaan omasta noutopisteestä.

Oppilaat ottavat ruoan itse viidestä pisteestä ja palauttavat astiat astioiden palautuslinjastoon.

Ajankohtaista

Ruokalista 6.11.-24.11.2017

02.11.2017   Viikko 45  Kasvisruoka (VL,L) Ma 6.11. Chili-kalkkunakastike (VL,L,S), täysjyväriisi (VL,L,M,G,S),salaatti Lumoava kasvispata, täysjyväriisi, salaatti Ti 7.11. Jauheliha-perunasosevuoka (VL,L,G,S), salaatti Nyhtökaura-perunasosevuoka, salaatti ...

Ruokalista 9.10.-3.11.2017

26.11.2015 Viikko 41 Kasvisruoka Ma 9.10. Jauhelihakastike (VL,L,M,S), tumma pasta (VL,L,M,S), salaatti Härkiskastike, tumma pasta, salaatti Ti 10.10. Täyteläinen kirjolohivuoka (VL,L,G,S), salaatti Kermainen papuperunavuoka, salaatti Ke 11.10. Jauhelihakeitto (VL,L,M,G,S), Pinaa...