Koulun keittiö

Koulun keittiö

Olemme koulun oma keittiö. Valmistamme ruoan itse, lukuun ottamatta kappaleruokia (esim. lihapullat, leivitetyt kalaleikkeet). Ruoanvalmistuksessa käytämme raaka-aineita jotka eivät sisällä natriumglutamaattia (E621).

 



Koululounas on monipuolinen, vaihteleva ja ravitsemuksellisesti täysipainoinen. Lounaalla on tarjolla ateriakokonaisuus, joka sisältää lämpimän pääruoan, salaatin/raasteen/juurespalan, ruokajuomia, leipää ja margariinia. Lisäkkeenä tarjoamme kuoripäällisiä perunoita, tummaa/täysjyväpastaa ja -riisiä.

Kuulumme "Portaat luomuun"-valmennusohjelmaan ja olemme saavuttanut ohjelmassa tason 4 (tasot 1-5). Keittiömme on sitoutunut edistämään kestävää kehitystä omassa toiminnassaan sekä käyttämään luomutuotteita säännöllisesti. Ruokasalin seinästä on luettavissa luettelo käyttämistämme luomutuotteista.

Erityisruokavaliot ilmoitetaan terveydenhoitajalle. Hänen kauttaan tulee ruokavaliokortti keittiöön. Erityisruokavaliot tarjotaan omasta noutopisteestä.

Oppilaat ottavat ruoan itse viidestä pisteestä ja palauttavat astiat astioiden palautuslinjastoon.

Ajankohtaista

Ruokalista 27.2.-17.3.2017

10.02.2017   Viikko 9  Kasvisruoka Ma 27.2. Naudanlihapyttipannu (VL,L,G), salaatti Kasviscouscous, salaatti Ti   28.2. Laskiaistiistai Hernekeitto (VL,L,G), ruisvuokaviipaleet (VL,L), tuorepala Laskiaispulla (VL,L) Laskiaistiistai Quorn-hernekeitto, ruis...

Ruokalista 30.1.-17.2.2017

26.11.2015 Viikko 5 Kasvisruoka Ma 30.1. Pinaattiohukaiset (VL,L), hillo, kreikkalainen salaatti (VL,L,G) Pinaattiohukaiset, hillo, kreikkalainen salaatti Ti31.1. Kiinalainen possupata (VL,L,G), täysjyväriisi (VL,L,G), salaatti Kiinalainen soijasuikalepata, täysjyväriisi, salaatti ...

Ruokalista 5.12.-22.12.2016

26.11.2015 Viikko 49 Kasvisruoka Ma 5.12. Suomen itsenäisyyspäivälounas Kermainen lohikeitto (VL,L,G), saaristolaisleipää (VL,L) tuorepala Vadelma-mustikkapiirakka (VL,L) ja vaniljakastike (VL,L,G) Suomen itsenäisyyspäivälounas Kermainen sienikeitto, saaristolaisleipää, tuorepala Va...